DÜNYA

Sırbistan’da Yeni Hükümet Kuruldu ve ABD’nin Yaptırım Uyguladığı İki Siyasetçi Kabineye Dahil Edildi!

Sırp İlerleme Partisinin Liderliğinde Yeni Koalisyon Hükümeti Göreve Başladı

Sırbistan Parlamentosu, son seçimlerde en fazla oy alan Sırp İlerleme Partisi (SNS) ve diğer 5 partiyle oluşturulan koalisyon hükümetini onayladı. 250 sandalyeli mecliste, 213 milletvekilinden 152’si koalisyon lehine oy kullandı. Yeni hükümet, SNS lideri Milos Vucevic önderliğinde Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS), Sırbistan Sosyal Demokrat Partisi (SDPS), Sırbistan Birleşik Emekliler Partisi (PUPS), Birleşik Sırbistan (JS) ve Voyvodinalı Macarlar Birliği (SVM) tarafından oluşturuldu.

Yeni kabinede, eski Savunma Bakanı Milos Vucevic Başbakan olarak atandı. Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptırım uyguladığı iki siyasetçinin kabinede yer alması dikkat çekti. Eski bakanlarla kıyaslandığında üçte biri yeni isimlerden oluşan kabinede toplam 31 bakan bulunmaktadır.

Yemin ederek göreve başlayan yeni hükümette, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sinisa Mali, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Ivica Dacic, Savunma Bakanı Bratislav Gasic, Dışişleri Bakanı Marko Djuric ve diğer bakanlar görev almaktadır.

ABD’nin yaptırım listesinde yer alan Rusya yanlısı siyasetçi Aleksandar Vulin, Başbakan Yardımcısı olarak atanırken, Nenad Popovic devlet bakanı olarak göreve başladı. Yeni kabinede inşaat, ulaşım, altyapı, enerji, adalet, eğitim, sağlık, tarım, kültür, spor gibi çeşitli alanlarda görev yapan bakanlar da yer almaktadır.

Tüm bu atamaların ardından Sırbistan’da yeni bir dönem başlarken, hükümetin gelecekteki politika ve reform hamleleri merakla beklenmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu