TÜRKİYE

Dervişoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleriyle buluşacak.

İYİ Parti’de Gözler Toplantıda: Müsavat Dervişoğlu Yeni A Takımını Belirleyecek

Koltuğu Meral Akşener’den devralan Müsavat Dervişoğlu için heyecan dorukta! Cuma günü yapılacak olan toplantıda, yeni A takımı yani Başkanlık Divanı belirlenecek. GİK üyeleriyle ilk kez bir araya gelecek olan Dervişoğlu, içlerinden bazı isimleri Başkanlık Divanı’na alacak. İYİ Parti tüzüğü doğrultusunda, Genel Başkan 3 isimi GİK dışından atayabilecek.

Ayrıca, İYİ Parti’nin iki grup başkanvekilini seçmesi gerekiyor. Grup Başkanvekili olan Dervişoğlu, Genel Başkan seçildikten sonra Erhan Usta’nın istifası üzerine kurultayda seçilemeyen Koray Aydın’ın yerine bir isim atayacak. Önümüzdeki haçta salı günü İYİ Parti grubunda yapılacak olan oylama büyük önem taşıyor.

Diğer yandan, İYİ Parti’de Koray Aydın’ı kurultayda destekleyenlerin istifaları geliyor. Trabzon İYİ Parti Teşkilatında yaşanan istifa depremi ise şaşkınlık yaratıyor. Ortahisar İlçe Başkanlığında yaşanan istifalar sonucunda Merkez İlçe Yönetimi düşmüştür. Ortahisar İlçe Başkanlığında 45 yönetim kurulu üyesinden 33’ü istifa etmiş, bu durum ilçe yönetiminin düşmesine neden olmuştur.

Trabzon İYİ Parti’de yaşanan toplu istifalar, partinin iç dinamiklerinde önemli bir değişim ve tartışma sürecinin başladığının göstergesi olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu