DÜNYA

Gazze’den Amerikalı Öğrencilere Minnettarlık Mesajı

İsrail’in saldırılarının ardından Gazzeli öğrencilerin umudu Columbia Üniversitesi

İsrail’in saldırıları devam ederken, Gazzeli öğrenciler için umut ışığı Columbia Üniversitesi oldu. Evleri bombalarla yok edilen Gazzeli öğrenciler, çadırlarının üstüne “Teşekkürler Columbia Üniversitesi öğrencileri, mesajınız alındı” yazarak teşekkürlerini iletiyorlar.

Gazzeli Nowar Diab, bu yıl üniversiteden mezun olmayı hayal ediyordu. Ancak Gazze Şeridi’ndeki El Azhar Üniversitesi, bombardımanlar nedeniyle yok edilince hayalleri suya düştü. Diab ve diğer Gazzeli öğrenciler, Arap ve İslam üniversitelerinden Amerikan üniversiteleri gibi destek görmeyi umut ediyorlar. Çünkü onlar da hayalleri olan genç öğrenciler, eğitimlerini tamamlamak ve geleceklerine yatırım yapmak istiyorlar. Dünyanın savaşı durdurması için umutlarını koruyorlar.

Ancak İsrail yönetimi, Gazze’ye destek veren Amerikalı öğrencilere karşı tepkisiz değil. Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, öğrencileri Yahudi karşıtlığıyla suçlayarak tepkisini dile getirdi. Önde gelen akademik kurumların nefret ve antisemitizmle kirlendiğini savunan Herzog, BM İsrail Büyükelçisi Gilad Erdan’ın ABD’deki protestocu öğrencilerin cezalandırılması çağrısına destek verdi.

Öğrenciler ise, BM’nin çöküşünü okumak yerine dünyaya barışı getirmek istediklerini belirtiyorlar. İsrail’in Gazze’deki ablukası sürerken, öğrencilerin ise okullarında ve kampüslerinde adalet ve barış için seslerini yükseltmeye devam ettikleri görülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu