DÜNYA

ABD Başkanı Biden, Öğrencilerin Gözaltına Alınması Sonrası, “Biz insanları susturduğumuz, ezdiğimiz otoriter bir ulus değiliz” Diyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Üniversitelerde Filistine Destek Protestolarını Değerlendirdi

ABD Başkanı Joe Biden, üniversitelerde devam eden Filistine destek protestoları hakkında açıklamalarda bulundu. Biden, protestoları kınayarak, “Protesto hakkı vardır ama kaos oluşturma hakkı yoktur” dedi.

Mülke zarar vermenin barışçıl bir protesto olmadığını belirten Biden, “Vandalizm, izinsiz girişler, camları kırmak, kampüsleri kapatmak, dersleri ve mezuniyetleri iptal etmeye zorlamak. Bunların hiçbiri barışçıl bir protesto değildir” şeklinde konuştu.

İnsanları tehdit etmenin, gözlerini korkutmanın, insanlara korku salmanın barışçıl bir protesto olmadığını ve yasalara aykırı olduğunu ifade eden Biden, “ABD’deki hiçbir kampüste antisemitizme ya da Yahudi öğrencilere yönelik şiddet tehditlerine yer olmamalıdır” dedi.

ABD üniversitelerinde Filistin’e destek gösterilerinde 300 kişinin gözaltına alındığının belirtildiği haberde, Biden, “Bu her şeyin serbest olduğu anlamına gelmiyor” uyarısında bulundu.

Biden, tarihimiz boyunca benzer anlarla sık sık karşılaştığımızı belirterek, “Biz büyük, çeşitli, özgür düşünen ve özgürlüğü seven bir ulusuz. Böyle anlarda her zaman siyasi puan toplamak için acele edenler olur. Ancak bu siyaset yapma zamanı değil. Açık konuşayım, şiddet içeren protestolar desteklenmez, barışçıl protestolar desteklenir” şeklinde konuştu.

Biden, “Hem ifade özgürlüğünün hem de hukukun üstünlüğünün desteklenmesi gerektiğini vurgulayan” ifadelerle Amerika’nın otoriter bir ülke olmadığını vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu