DÜNYA

ABD’deki protestolar Fransa’ya da yayıldı!

Fransa’da Üniversite Öğrencilerinin Gazze Protestosu

Fransa’da, ABD’deki öğrenci protestolarının yansımaları Paris’te görüldü. Ünlü Sciences Po Üniversitesi öğrencileri, Filistin halkını desteklemek amacıyla eyleme geçti. Kampus girişini kapatan ve pencerelere bayraklar asan öğrenciler, Gazze’deki olayları kınayan bir duruş sergiledi. Kefiyelerle sembolik bir dayanışma gösterisi yapan öğrenciler, dünyanın dört bir yanında yankı bulan bir mesaj verdiler. Polisin müdahalesiyle eylem sürerken, bir grup öğrenci okuldan çıkarıldı. Üniversite yönetiminin tepkisiyle karşılaşan öğrenciler, taleplerini net bir şekilde ifade etmeye devam ediyorlar.

Tayvan’da 6.1 Büyüklüğünde Deprem

Tayvan’da yaşanan 6.1 büyüklüğündeki deprem ülkeyi sarsarken, insanlar korku dolu anlar yaşadı. Depremin etkisiyle çeşitli bölgelerde hasarlar meydana gelirken, yetkililer olayın ardındaki zararı daha detaylı şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

ABD’den Ukrayna’ya 6 Milyar Dolarlık Yardım

ABD, Ukrayna’ya yönelik 6 milyar dolarlık bir yardım paketi açıkladı. Bu yardımın Ukrayna ekonomisini ve altyapısını desteklemesi beklenirken, bölgedeki siyasi ve ekonomik dengelerin değişebileceği konuşuluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu