DÜNYA

56 yıl sonra ABD’li aktivist kadın, aynı yerde yeniden ortaya çıktı!

Amerika’daki Üniversite Öğrencilerinden Filistin Dayanışması Eylemleri Devam Ediyor

Amerika’da üniversite öğrencileri, Filistinle dayanışma amacıyla kampüslerde düzenledikleri eylemlere devam ediyor. Polis şiddetine rağmen kararlılıkla eylemlerini sürdüren öğrencilere, aktivistler de destek veriyor.

Öğrencilerin temel talepleri arasında, üniversitelerin İsrail ile iş birliği yapmaması ve İsrail’in Filistin’deki insan hakları ihlallerine seyirci kalmaması yer alıyor. Bu talepler doğrultusunda Filistin ile dayanışma ateşi, Columbia Üniversitesi gibi prestijli okullarda da yükseliyor. Öğrenciler, gece gündüz kampüs bahçelerinde nöbet tutarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Columbia Üniversitesi’ndeki 1968 protestolarının öncülerinden Beth Massey, “Columbia’daki Gazze dayanışmasını gördüm, burada yaptıklarımızdan ilham aldıklarını söylediler.” diyerek öğrencileri destekliyor. Massey, üniversitenin Filistin’deki soykırıma karşı sessiz kalmaması gerektiğini vurguluyor.

Amerikalı aktivist Massey’in öğrencilere verdiği destek mesajı ise şöyle: “Geri adım atmayın. Biz çoğunluktayız ve devam ettiğiniz sürece güçlü kalacağız. Bu, Filistin halkı için yapabileceğimiz en önemli destek.” Polis şiddetine ve tehditlere rağmen eylemlerine devam eden öğrencilere cesaret veren Massey, tarihsel bir perspektifle döneminde de benzer mücadeleyi verdiğini hatırlatarak, öğrencilerin kararlılığından ilham aldığını belirtiyor.

Görünen o ki, Amerika’da gençlerin Filistin’e destek eylemleri giderek büyüyor ve sesleri uluslararası platformda yankılanmaya başlıyor.

Gürcistan’da ise, 8 yaralının olduğu protestolar da devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu