YAŞAM

En Lezzetli Et Çeşitleri ve Popüler Alternatifleri Bilimsel Olarak Sıralanıyor…

Et Çeşitleri Nelerdir?

Et çeşitleri birçok yemek türünde kullanılmaktadır. Kırmızı et çeşitleri arasında en lezzetli et türlerinden birisi antrikot olarak bilinmektedir. Etin bu kısmı oldukça lezzetlidir. Özellikle ızgara için ideal olarak antrikot, lokum kıvamında olmaktadır.

Biftek, tereyağı ve baharatlarla birlikte hazırlanmakta olup yüksek protein içeriğiyle sağlıklı bir tercihtir. Bonfile ise birçok farklı tarifte kullanılabilir ve soslu/baharatlı yemekler için uygundur. Pirzola ise özellikle mangal partilerinin vazgeçilmezidir ve kekik, kırmızı biber ve sarımsakla marin edilerek hazırlanabilir.

Nuar rosto ismiyle de bilinir ve çok lezzetli bir et türüdür. Avrupa mutfaklarının vazgeçilmezi olan baget ise besin değeri yüksek bir et türüdür. Göğüs eti olarak bilinen döş, genellikle güveç yemeklerinde tercih edilir.

Kıyma özellikle köfte yapımında ve diğer yemeklerde sıkça kullanılırken, haşlama yemeklerinde kullanılan pöçük olarak bilinen et türü de dikkat çeker. En fazla tercih edilen et çeşitleri arasında antrikot, puli, tranç, kuşbaşı, sokum, kıyma, nuar, incik, yumurta ve kontrunuar bulunmaktadır.

Seçilecek et çeşitleri damak zevkine göre seçilmelidir. Küçükbaş hayvanların et çeşitleri ise but, kıymalık, pirzola, döş, fileto ve kol olarak sınıflandırılabilir.

En Çok Bilinen Et Çeşitleri

En çok bilinen ve tercih edilen et çeşitlerinin özellikle hangi pişirme teknikleri kullanılarak pişirilmesi gerektiği hakkında bilgi edinmeniz fayda sağlayacaktır. Kırmızı et çeşitlerinden antrikot, pöçük, biftek, kıyma, bonfile, tranç, kontrfile, döş, pirzola, baget ve nuar sıkça tercih edilmektedir.

Kırmızı et türlerinin yanı sıra beyaz et çeşitleri de önem taşır. Beyaz et türleri arasında tavuk eti, balık eti, hindi eti, bıldırcın eti ve ördek eti öne çıkar. Beyaz et çeşitleri göğüs, but, bonfile, kalçalı but, but pirzola ve kanat gibi farklı parçalara ayrılır.

Tüketilecek olan et çeşitleri damak zevkine göre seçilmelidir. Et türlerinin içeriğini ve çeşitlerini bilmek seçimi kolaylaştırır. Bazı etlerin kuru, bazılarının yağlı olabileceği unutulmamalıdır. Beyaz et seçilebileceği gibi kırmızı et de tercih edilebilir. Et seçiminde hayvanın hangi bölgesinden seçildiği de lezzeti etkileyen unsurlar arasında yer alır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu