TÜRKİYE

Son gelişme… Kadın öğretmene yumruk atan veli, yakalandı!

Olay, İstanbul Sarıyer’deki Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda Yaşandı

İstanbul Sarıyer’de bulunan Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda yaşanan olay büyük yankı uyandırdı. Bir öğrencinin akran zorbalığına maruz kalan diğer öğrenciye yardım etmeye çalışan kadın öğretmen N.Ö., duruma müdahale etti. Ancak tepki gösteren öğrencinin babasının okula gelmesiyle olaylar çığırından çıktı.

Öğrencinin babası olan A.Ç., okula geldiğinde koridorda karşılaştığı öğretmen N.Ö.’ye saldırdı. Aldığı tekme ve yumruklarla yaralanan N.Ö. acil olarak hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve saldırgan A.Ç. adalete teslim edildi.

Olayın ardından Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada öğretmene yönelik şiddeti kınadı ve saygının önemine vurgu yaptı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, koridorda yürüyen N.Ö.’nün saldırgan A.Ç. tarafından yerde tekme ve yumrukla darp edildiği anlar kaydedildi. Diğer öğretmenlerin müdahalesiyle saldırgan etkisiz hale getirildi ve N.Ö. hastaneye sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaparak, saldırganın yakalanarak adalete teslim edildiğini duyurdu. Öğretmene yapılan şiddeti lanetleyen ve adaletin sağlanması için gerekli adımların atıldığını belirten Bakan Yerlikaya, bu tür olaylara müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu