TÜRKİYE

Dervişoğlu, İYİ Parti lideri olarak kimden ve ne mesajı verdi?

İYİ Parti’de Yeni Dönem: Müsavat Dervişoğlu ile Değişen Her Şey

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İYİ Parti’de genel başkanın değiştiği 5. Olağanüstü Kurultay’a bu sözler damgasını vurdu. Gazeteci-yazar Gürbüz Evren’e göre yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun mesajı o eleştirileri yapanlara yönelikti.

Dervişoğlu’nun Meral Akşener tarafından desteklendiği ve onun genel başkanı olması istendiği bilinen bir gerçekti. Dolayısıyla, Dervişoğlu’nun seçilmesiyle beraber Meral Akşener’in politikalarını mı devam ettireceği sorusu da gündeme gelmeye başladı.

Sayın Dervişoğlu, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak derken, yani seçimde kötü sonuç alan İYİ Parti politikalarının değişeceğini ve yeniliklere açık olacaklarını vurguladı.

Dervişoğlu’nun genel başkanlığı için yarıştığı diğer isimler Koray Aydın ve Tolga Akalın’a yönelik mesajları da dikkat çekti. Akşener’in ayrılmasıyla birlikte İYİ Parti’de artık bir Koray Aydın gerçeği, Tolga Akalın gerçeği ve Dervişoğlu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu üçlü aslında partinin geleceğini şekillendirecek isimler olarak görülüyor.

Dervişoğlu’nun açıklamaları, partide yaşanan anlaşmazlıkları toparlamak ve birlik sağlamak konusunda kilit bir rol oynayacak gibi yorumlanıyor. Koltuğa oturmasıyla başlayan süreçte, birçok eski ismin partiyi desteklemek adına geri döneceği tahmin ediliyor.

Peki, kurultaya aday olmayan Meral Akşener bundan sonra hangi adımları atabilir? İYİ Parti’nin 2028 seçimlerinde, büyük bir ihtimalle, partinin içinden gelen talepler neticesinde kurucu genel başkanlarından Meral Akşener’i cumhurbaşkanı adayı olarak gösterme olasılığı yüksek görünüyor.

İYİ Parti’de başlayan Dervişoğlu dönemi, partinin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceğini ve hangi değişimlere tanık olacağımızı merakla bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu