MANŞETLER

Kafe-restoranlarda KDV Konusunda Değişiklik Yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan KDV Uygulamasında Değişiklik!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni tebliğe göre, lokanta, kafe ve pastane gibi işletmelerin KDV uygulamalarında önemli değişiklikler yapılıyor.

Artık bu işletmeler, kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edilerek satılan ürünler için KDV’yi %10 (alkollü içecekler için ise %20) şeklinde hesaplayacaklar.

Telefon veya internet üzerinden sipariş alıp adrese gönderme ya da gel-al gibi hizmetler sunan işletmeler de bu kapsamda değerlendirilecekler.

Ayrıca, işyeri ruhsatı bulunmadığı halde müşterilere hizmet sunan işletmelerin yaptığı satışlar da tebliğ kapsamında değerlendirilecek.

Müşterilere et, su, meyve suyu gibi ürünleri yeme-içme hizmeti olarak gösterip KDV oranını yanlışlıkla %1 olarak hesaplayan lokanta ve kafelerin suistimallerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ilgili tebliği mayıs ayının başında yürürlüğe girecek ve KDV oranlarındaki değişiklikler bu tarihten itibaren geçerli olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu