MANŞETLER

Doktorlar da dahil olmak üzere 38 şüpheli ‘Yenidoğan’ şebekesinden gözaltına alındı!

İstanbul Büyükçekmece’de Yenidoğan Bebek Kaçakçılığı Operasyonu

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, doktorlar ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının dahil olduğu bir şebeke ortaya çıktı.

DHA’da yer alan habere göre, doktorlar Fırat S. ve İlker G.’nin, irtibatlı oldukları 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iş birliği yaptığı belirlendi.

Her bir bebek için günlük 8 bin TL ödeme yapıldığı ve bu sebeple özel hastanelerin kasıtlı şekilde yönlendirdiği bebekleri iyileşmiş olsalar dahi SGK’nın ödeme yaptığı maksimum gün süresince yoğun bakımda tuttukları ortaya çıktı.

Hastanelerin, yoğun bakım ünitelerinde bulundurması gereken doktor personelini masraflardan kaçınmak için kimliğini kiraladığı doktorların evrakta isimlerini gösterdiği ancak aslında başka noktalarda oldukları tespit edildi.

Yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşirelerin acil durumlarda doktorları telefonla yönlendirdiği ve kendilerini doktor olarak tanıttıkları belirlendi.

Soruşturma sonucunda toplam 300 şüpheli belirlenirken, hakkında somut delil elde edilen 41 kişi gözaltına alındı. İstanbul ve Tekirdağ’da yapılan operasyonlarda 38 şüpheli yakalanırken, 45 dijital materyal, hasta raporları ve 55 kutu yenidoğan hasta ilacı ele geçirildi. 6 hastanede arama yapıldığı öğrenildi ve polis ekipleri 3 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Şüpheliler hakkında örgüt kurma, dolandırıcılık, kasten öldürmenin ihmal ve rüşvet suçlarından işlemlerin devam ettiği kaydedildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu