MANŞETLER

“Charles işe geri dönme kararı aldı!”

Buckingham Sarayından Kral 3. Charlesın Kanser Tedavisi Sonrası Göreve Dönüş Açıklaması

Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı 3. Charlesın gördüğü kanser tedavisinin ardından gelecek hafta görevine geri döneceğini duyurdu. Kral, halka açık ziyaretlerden ilkinin 30 Nisanda bir kanser tedavi merkezine yapılacağını belirtti. Haziran ayında ise Japonya İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masakoyu ağırlayacak.

Sağlık ekibi, Kralın sağlık durumundaki ilerlemeye çok olumlu baktıklarını belirtirken, Kralın iyileşmeye devam edeceğine olan inançlarını dile getirdi. 26 Ocakta hastaneye yatırılan ve ardından prostat kanseri teşhisi konulan Kral Charles, 29 Ocakta taburcu edilmişti. Kral, kanser tedavisi nedeniyle halka açık programlarına ara vermişti, ancak şimdi yeniden göreve dönecek. Bu sevindirici gelişme halk arasında büyük bir umut ve memnuniyetle karşılandı.

Kral Charlesın sağlık durumuna ilişkin yapılan son açıklamalarda prostat kanseri olmadığı belirtilse de kanserin türü ve evresi hakkında detaylı bilgi verilmedi. Başbakan Rishi Sunak, kanserin erken evrede olduğunu açıklamıştı. Kral Charlesın bu zorlu süreçte gösterdiği güçlü duruş ve iyileşme sürecindeki olumlu gelişmeler herkesi umutlandırdı. Bu haber AA tarafından servis edilmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu