MAGAZİN

Yalı Çapkını Tayyar ile Tanışın: Akın’ın Babası! Nazmi Kırık’ın Yaşı ve Rol Aldığı Diziler Hakkında Detaylar!

Yalı Çapkını Tayyar: Diyarbakırlı Oyuncu Nazmi Kırık

Diyarbakırlı oyuncu Nazmi Kırık, Yalı Çapkını dizisinde canlandırdığı Tayyar karakteriyle ekranlarda boy gösteriyor. 1976 yılında Diyarbakır’da doğan Kırık, tiyatro ve dans çalışmalarına Mezopotamya Kültür Merkezi Diyarbakır şubesinde başladı.

Güneşe Yolculuk filmiyle sinema dünyasına adım atan ve ardından birçok filmde rol alan Kırık, Küçük Özgürlük ve Sıfır Kilometre filmleriyle uluslararası platformlarda da dikkatleri üzerine çekti. Yeşim Ustaoğlu, Kazım Öz, Yüksel Yavuz gibi yönetmenlerle çalışarak kariyerini adım adım ilerletti.

Diyarbakır cezaevinde geçirdiği 7 ayın ardından İstanbul’a yerleşen Nazmi Kırık, İstanbul MKM’deki Jiyana Nu Tiyatro Grubu’nda sanatsal faaliyetlerine devam etti. Sinema ve tiyatro alanındaki çalışmalarının yanı sıra yönetmenlik de yapan Kırık, Kimlik adlı kısa filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de adını duyurdu.

Türkiye ve Almanya’da projeler yürüten Nazmi Kırık, Bizans Oyunları, Kehribar Mucize, Ankara’nın Dikmen’i, Hükümet Kadın gibi yapımlarda da yer alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Halen sinema ve tiyatro alanındaki başarılı çalışmalarına devam eden Nazmi Kırık, oyunculuk ve yönetmenlik kariyerinde önemli bir yer edinmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu