MAGAZİN

Yalı Çapkını Mezide’nin kim olduğunu öğrenmek için belirlenmiş Akın’ın annesi Mezide! Peki, İlkay Kayku’nun yaşını biliyor musun? Ayrıca İlkay Kayku hangi dizilerde rol aldı?

Yalı Çapkını Mezide’nin Ardındaki İsmi: İlkay Kayku

İlkay Kayku, şimdilerde Yalı Çapkını dizisinde Mezide karakterine hayat veriyor. Bu yetenekli oyuncu, katıldığı programlar ve yer aldığı dizilerle dikkat çeken bir isim haline geldi.

Oyunculuğa olan tutkusu genç yaşlardan beri var olan İlkay Kayku, 14 Kasım 1972’de Kastamonu’da dünyaya gelmiştir. Eğitimine Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünde devam eden Kayku, oyunculuk kariyerine adımını 2002 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu’nun sınavını kazanarak atmıştır.

2008 yılında Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Yüksek Lisans Programını tamamlayan İlkay Kayku, tiyatro sahnelerinin yanı sıra Deniz Yıldızı, Kuma, Beni Affet, Ramo, Barbaros Hayreddin gibi pek çok sinema filminde ve dizide rol almıştır.

İlk kez Deniz Yıldızı dizisinde yer alan ve Neslihan karakterine hayat veren İlkay Kayku, adından sıkça söz ettiren performansıyla izleyicilerin gönlünde taht kurmayı başarmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu