GÜNDEM

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı İsmail Yılmaz, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile buluştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Romanya Ziyareti Kapsamında Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Romanya’ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile başkent Bükreş’te bir araya geldi.

Yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki siyasi, askeri, ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, mevcut iş birliklerinin derinleştirilmesi, yeni iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi ve bölgesel/küresel gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Iohannis ile gerçekleştirdiğimiz görüşme son derece verimli geçti. Türkiye ile Romanya arasındaki stratejik iş birliğinin, ortak çıkarlarımız ön planda tutularak daha da ileriye taşınacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Yılmaz, Romanya’nın ev sahipliği ve misafirperverliği için Cumhurbaşkanı Iohannis’e ve Romanya makamlarına teşekkürlerini ileterek, “Türkiye-AB ilişkileri, Karadeniz’in güvenliği, Savunma Sanayii gibi konularda yapıcı görüş alışverişinde bulunduk. Romanya ziyaretimizden mutluluk duyduk.” dedi.

Türkiye ile Romanya arasındaki dostane ilişkiler ve iş birliğinin gelecekte de karşılıklı faydaya dayalı olarak ilerlemesi beklenirken, ziyaretin diplomatik ilişkileri daha da güçlendireceği vurgulandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu