GÜNDEM

Stresli bir senaryo: İstiklal Caddesi bombalı saldırı davası sonuçlandı!

Son Dakika: İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Görülen Duruşma Şok Edici Kararlarla Sonuçlandı!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün gerçekleşen duruşma adeta yankı uyandırdı. Ahlam Albashır ve diğer 5 tutuklu sanığın katıldığı mahkemede, bazı tutuklular Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Taraf avukatları da mahkemede hazır bulundu.

Son sözleri sorulan sanıklar arasında Ahlam Albashır’un isteği herkesi şaşırttı. Albashır, “Kendimi savunmayacağım, bana vereceğiniz cezayı kabul ediyorum. Bu olan patlama ve vefat edenlerden dolayı cezayı kabul ediyorum. Bu insanların hiçbirinin alakası yok. Sayın Başkanla başbaşa konuşmak istiyorum.” açıklamasında bulundu. Diğer sanıklar ise beraat talebinde bulundular.

Mahkeme heyetinin verdiği karar ise şoke ediciydi. Ahlam Albashır’a ‘Devletin bütünlüğünü bozma’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘Kasten öldürme’ suçundan 6 kez ağırlaştırılmış müebbet, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 99 kez 18 yıl hapis, ‘Tehlikeli madde bulundurma’ suçundan 12 yıl hapis ve 22 bin para cezası olmak üzere toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 794 yıl hapis cezası verildi.

Bu karar tüm şehri derinden sarsarken, mahkeme kararının yankıları henüz bitmedi. Olayla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu