GÜNDEM

Kürecik’teki Son Olay: Zamanlama Şüpheli Saldırı! Siyasi Propaganda Güçsüz Kalıyor

ABD’nin İsrail’e Koşulsuz Desteği ve Kürecik Radar İstasyonu

ABD’nin koşulsuz şartsız destek verdiği İsrail, Kürecik’ten sağlanan verilere duyduğu ihtiyacın olmadığını ifade ediyor. Washington ve Tel Aviv, gerek istihbarat alanında gerekse Türkiye dışında konuşlu teknik ekipmanlar aracılığıyla bilgiye erişebilecek konumda bulunuyor.

İsrail’deki ABD’li Raytheon üretimi X-band radarı, Kürecik’te bulunan radar istasyonundaki ekipmanlardan biri olarak gösteriliyor. Türkiye’nin, Filistin davasına dünyada en büyük destek sağlayan lideri olarak kabul edilen Başkan Erdoğan ve Türkiye, çeşitli yalanlarla hedef haline getirilmeye devam ediyor.

2011 yılında NATO üyesi ülkelerin güvenliği için kurulan Kürecik radar sistemi, Türkiye’nin topraklarında bulunuyor ve erken uyarı sistemleri konusunda önemli bir rol üstleniyor. Radar istasyonunda toplanan bilgilerin sadece NATO üyesi ülkeler tarafından kullanılması şartı konulmuştu.

2010 yılında Lizbon Zirvesi’nde alınan kararla, NATO üyesi ülkelerin balistik ve seyir füzelerine karşı koruma sağlanması amacıyla füze savunma sistemi kurulması hedeflenmişti. Bu kararın bir sonucu olarak, Ankara’nın topraklarında bulunan radar üssü de küresel güvenlik açısından kritik bir öneme sahip.

Kürecik radar üssü, NATO Füze Savunma Sistemi’nin kilit unsurlarından biri olarak görülüyor. Malatya’nın batısında konumlanan Kürecik, 2,085 metrelik yüksekliği ile Çat Tepe üzerinde yer almaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu