GÜNDEM

Erzurum’daki Üniversite Öğrencilerinden Filistin’e Destek Eylemi

Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Filistin’e Destek İçin Toplandı

Erzurum’da bulunan Atatürk Üniversitesi öğrencileri, ABD’deki üniversitelerde düzenlenen Filistin’e destek gösterilerine katılmak amacıyla kampüste bir araya geldi.

Genç Vizyon Kulübü Başkanı Oğuzhan Öztürk’ün Türkçe ve Kulüp Başkan Yardımcısı Zehra Fırat’ın İngilizce okuduğu basın bildirisiyle bir araya gelen öğrenciler, Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekti.

Öztürk, basın bildirisinde, 1948 yılından bu yana milyonlarca masum Filistinlinin öldürüldüğünü ve 7 Ekim 2023 itibariyle soykırımın insanlığın utanç tablosu halini aldığını vurguladı.

Gazze’de 209 günde 35 bin insanın İsrail tarafından soykırıma uğradığını belirten Öztürk, uluslararası örgütleri yaşananlara karşı sessiz kalmakla suçladı.

Öztürk ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan tepkilerin dünya genelinde yankı bulduğuna dikkat çekti.

Öğrenciler, Türkçe ve İngilizce İsrail aleyhine sloganlar atarak ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyüş yaparken, ağaçlara Filistin bayrakları asılarak boykot çağrısı yapıldı.

Ayrıca, üniversiteli gençlerin kermes düzenleyerek gelirlerini Filistin’e bağışladığı etkinlikte, dünyaca ünlü resimler, Gazze’de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla değiştirilerek sergilendi.

Öğrencilerin sesine ses katmak ve İsrail barbarlığına karşı durmak için tüm üniversiteleri ve akademisyenleri SAYSTOP eylemlerine destek vermeye davet ediyoruz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu