GÜNDEM

Çanakkale’de SOLOTÜRK heyecanına ortak olan pilotlar duygularını paylaştı: “Her zaman Türk milletinin gücünü ve kudretini göstermekten gurur duyuyoruz”

Türk Hava Kuvvetleri’nin Gösteri Ekibi SOLOTÜRK Çanakkale’de Gösteri Uçuşları Düzenledi

Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 24-25 Nisan Çanakkale Kara Muharebeleri Anma Programı kapsamında Çanakkale’de nefes kesen gösteri uçuşları gerçekleştirdi.

SOLOTÜRK’ün ilk gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası’nda gerçekleşti, pilotları izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı.

SOLOTÜRK pilotları Hv. Plt. Bnb. Murat Bakıcı ve Hv. Plt. Bnb. Yasin Dikkule, 24-25 Nisan’da Çanakkale Şehitler Abidesi’nde de gösteri uçuşları gerçekleştirdi ve Çanakkale Kara Muharebelerini anma etkinliklerine renk kattı.

Çanakkale’de gerçekleşen söyleşi etkinliğinde Binbaşı Murat Bakıcı ve Binbaşı Yasin Dikkule, gençlere uçakları ve yaptıkları gösterilere dair bilgiler aktarıp Türk milletinin gücünü ve kudretini her yerde temsil ettiklerini vurguladılar. Binbaşı Bakıcı, ‘Bu havacılık bir tutku, aşk. Bizler sizleri temsil ediyoruz. Dünyanın her yerine gidiyoruz. Şanlı bayrağımızı, sizleri her yerde temsil ediyoruz.’ dedi.

Binbaşı Yasin Dikkule ise SOLOTÜRK ekibinin eğitimleri hakkında bilgiler vererek Türk Hava Kuvvetleri’nin gücünü dünyaya gösterdiklerini belirtti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, SOLOTÜRK ekibini üniversitelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Program, gençlerin sorularını yanıtlama bölümüyle son buldu. Türk Hava Kuvvetleri’nin gurur kaynağı SOLOTÜRK ekibi, Çanakkale’de unutulmaz bir iz bıraktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu