GÜNDEM

Bakan Tunç, noter sayısının artarak 2 bin 385’e ulaştığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Noterlik, Adalete Erişimin Önemli Bir Parçasıdır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 5 Mayıs Noterler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada noterlik hizmetinin adalet sistemine erişimde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Yargı Reformu Stratejisi kapsamında noter sayılarının artırıldığını belirten Bakan Tunç, noterlik hizmetlerinde e-noterlik, nöbetçi noterlik, güvenli ödeme hizmeti gibi yenilikçi uygulamaların hayata geçirildiğini ifade etti.

Güvenli ödeme sistemi ile noterlik işlemlerinde kredi kartıyla ödeme imkanının getirildiğini vurgulayan Bakan Tunç, ‘3 Şubat 2020’den bugüne kadar 33 milyon 481 bin 625 işlemde kredi kartı kullanıldı, işlem hacmi 20 milyar 913 milyon 595 bin 105 lira oldu’ dedi. 2002 yılında 1231 olan noterlik sayısının kademeli olarak 2024 yılı itibarıyla 2 bin 385’e çıkarıldığını belirten Tunç, noterlik sisteminin güçlendirilmesi sayesinde vatandaşların işlerini kolaylıkla çözüme kavuşturmasına imkan sağlandığını belirtti.

Adalet Bakanı Tunç, noterlik hizmetinin hukuki güvenliğe katkıda bulunan önemli bir kamu hizmeti olduğunu belirterek, Türkiye Noterler Birliği ile işbirliği içerisinde uygulama sorunlarını sürekli analiz ettiklerini ve hizmeti geliştirecek uygulamaları hayata geçirdiklerini kaydetti. Vatandaşların hukuki güvenliğini sağlamak adına noterlik işlemlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin vatandaşların işlerini kolaylıkla çözüme kavuşturduğunu vurgulayan Bakan Tunç, noterlik hizmetinin geleneksel uygulamalarla bugüne kadar gelen önemli bir kurum olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu