GÜNDEM

Bakan Ersoy ve Yunan Turizm Bakanı Lina Mendoni, birlikte ‘Romeo ve Juliet’ tiyatro oyununu keyifle izledi.

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Romeo ve Juliet’ Galasında

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yunan mevkidaşı Lina Mendoni ile birlikte Devlet Tiyatroları ile Yunanistan’ın Pire Belediye Tiyatrosu’nun ortak projesi olan ‘Rameo ve Juliet’ tiyatro oyununun Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan galasına katıldı.

Ersoy, projenin sadece bir başlangıç olacağını belirtirken, Shakespeare’in eşsiz kaleminden çıkan bu ölümsüz klasiği, sanatçıların kendi kültürel ve tarihsel geçmişlerinden ilham alarak yeniden yorumladıkları bir temsil ile sahneye taşıdıklarını söyledi.

Oyundaki ailelerin anadillerinde konuşurken bir araya gelip İngilizce ile iletişim kurduklarını belirten Ersoy, farklı dillerin ve kültürlerin etkileşimiyle evrensel duyguları keşfetmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Romeo ve Juliet’in Türkiye’de 13, Yunanistan’da ise 14 temsil gerçekleştireceğini ve Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali’nde yer alacaklarını dile getirdi.

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni ise Türk-Yunan ilişkilerine katkı sağlayacak bu oyun hakkında oldukça mutlu olduklarını belirtti. ‘Romeo ve Juliet’, hem bir aşk hikayesi hem de bir drama olarak ön plana çıkmakta ve iki ülke arasındaki kültürel bağları güçlendirebilecek bir başlangıç olabileceğine inandığını dile getirdi.

İki bakanın da ortak projeler ve iş birlikleri konusundaki olumlu yaklaşımları, Türkiye ve Yunanistan arasındaki kültürel diyaloğun derinleşmesine katkıda bulunacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu