GÜN ORTASI

Kuduzlu köpek nedeniyle 2 mahalleye karantina uygulandı.

Hatay’ın Defne İlçesi’nde Saldırgan Köpeğin Neden Olduğu Kuduz Alarmı

Defne ilçesine bağlı Meydancık Mahallesi’nde meydana gelen olayda, sahipsiz bir köpek büyükbaş hayvanlara saldırması sonucu 22 Nisan tarihinde çiftlik sahibi tarafından İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ihbar edildi. İhbar üzerine müdürlük ve belediye ekipleri harekete geçerek saldırgan köpeği yakalayıp müşahede altına aldı.

Köpek karantinaya alınırken, maalesef 23 Nisan tarihinde hayatını kaybetti. Köpekten alınan numune, Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü’nde analiz edilerek kuduz olduğu tespit edildi. Bu alarm üzerine Meydancık ve Güneysöğüt mahalleleri karantinaya alındı.

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların herhangi bir olumsuz durumda en yakın sağlık birimine başvurmaları, emniyet ve jandarma birimlerine haber vermeleri gerektiği belirtildi. Ayrıca, komşu mahalleler olan Tavla, Koçören, Hancağız ve Hüseyinli mahallelerinin de gözetim altında tutulacağı vurgulandı.

Hastalık bölgesinde bulunan sahipsiz hayvanların toplanıp aşılanacağı, aşılanmamış kedi ve köpeklerin tespit edilip aşılama işlemlerinin yapılacağı, hastalık mahallindeki sahipli hayvanların da sağlık kontrollerinden geçirileceği belirtildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından konunun hassasiyetle takip edileceği açıklamada duyuruldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu