EĞİTİM

Öğretmenlere 23 Nisan’da ek ders ödemesi yapılacak mı?

Öğretmenler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tatili İle İlgili Ek Ders Ödemeleri Detayları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatili nedeniyle öğretmenler, ek ders ödemeleri konusunda araştırmalar yapıyor. 2024 Ocak zammıyla birlikte sözleşmeli öğretmenler için ek ders ücreti 77,05 TL, kadrolu öğretmenler için ise 89,69 TL olarak hesaplandı.

23 Nisan’da Ek Ders Ödemesi Yapılacak mı?

Milli Bayramlar kapsamında tatil ilan edilen ve derslerin yapılamadığı durumlarda okul yöneticilerine ve öğretmenlere ek ders ücreti ödeniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Devlet Yükseköğretim Kurumları (DYK) için geçerli olan ek ders ödemeleri, yayımlanan resmi yazıda 16. maddeyle açıklanmıştır. Bir öğretim yılı içinde 90 günü aşmayacak şekilde, eğitsel geziler, konferanslar, kurslar ve seminerler gibi etkinliklere görevlendirilen öğretmenler, bu görevleri yerine getirirken ek ders ücreti alabilirler. Görevlerini yerine getirirken ek ders hakkı kazanan öğretmenlerin ücretleri, görevlendirildiği kurum tarafından ödenir ve bu uygulama kapsamında 23 Nisan’da ek ders ödemesi yapılabilir.

MEB 2. Yazılı Sınavlar Ne Zaman? 2. Dönem Ortak Sınav Tarihleri 2024!

Milli Eğitim Bakanlığı 2. yazılı sınavların zamanını duyurdu. 2. dönem ortak sınav tarihleri 2024 yılında gerçekleşecek. Bu tarihlerde öğrencilerin sınavlara hazırlıklı olmaları ve başarılı bir performans sergilemeleri önem taşımaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu