DÜNYA

Üniversitelerde Gazze protestoları artıyor! Blinken, insanların öfkesini anlıyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Çin Ziyaretini Tamamladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pekin ziyaretini sonlandırarak iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Blinken, gerçekleştirdiği basın toplantısında görüşmelerin odak noktasının ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu vurguladı.

Blinken, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısına destek veren bileşenlerin Çin tarafından sağlanmasına dair endişelerini dile getirerek, savunma sanayi üssünü beslemekle sadece Ukrayna’nın değil Avrupa’nın da güvenliğini tehdit ettiğini belirtti. Avrupa güvenliğine yönelik tehditler karşısında Çin’in daha iyi ilişkiler kurmasının önemine vurgu yaptı.

Güney Çin Denizi’ndeki gerilime de değinen Blinken, ABD’nin bölgede gerilimi düşürme çalışmalarına devam edeceğini ve Filipinler’e verilen savunma taahhütlerinin sabit olduğunu açıkladı. ‘Tek Çin’ politikasını bir kez daha teyit eden Blinken, Tayvan Boğazı’ndaki barış ve istikrarın önemine vurgu yaptı.

Çin’in bölgesel ve küresel krizlerde yapıcı bir rol oynayabileceğine inandığını söyleyen Blinken, İran ve Orta Doğu’daki çatışmalar konusunda Çin’in nüfuzunu kullanması çağrısında bulundu. Ayrıca, Pyongyang’ın tehlikeli davranışlarına son vermesi ve diyalog için adım atması gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda, ABD ve dünya genelindeki üniversitelerde Filistin’e destek protestoları hakkında da konuşan Blinken, insanların Gazze’deki acılarına duydukları güçlü duyguları anladığını ifade etti. Demokrasinin gücünü vurgulayan Blinken, sivil kaynaklı ölümleri önlemek için çalıştıklarını ve demokrasinin vatandaşların görüşlerini ifade etme özgürlüğünü yansıttığını belirtti.

Kaynak: CNN Türk, 25 Mart 2022.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu