DÜNYA

Ukraynaya ABDden gönderilen uzun menzilli füze: Savaşı sona erdirebilir mi?

Amerika, Ukrayna’ya Uzun Menzilli Füze Yardımına Başlıyor!

Amerikan basını, Biden yönetiminin Ukrayna’ya gizlice uzun menzilli füze yardımı yapacağını ortaya çıkardı. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya bazı silah ve ekipmanları, hava savunma mühimmatlarını ve zırhlı araçları göndereceğini açıkladı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, silahların, geçen ay Biden tarafından onaylanan 300 milyon dolarlık yardım paketinin bir parçası olduğunu belirtti. Şubat ayında başkanın ekibini Ukrayna’ya uzun menzilli füze sağlamaya yönlendirdiğini doğrulayan Sullivan, bu yardımın Ukrayna sınırlarının ötesinde kullanılmayacağını vurguladı.

Biden’ın 300 kilometre menzilli uzun füze sistemlerinin gönderilmesine şubat ayında onay verdiği belirtilirken, ABD’nin Ukrayna’ya daha fazla füze göndermeyi planladığı ifade edildi. New York Times gazetesi ise füzelerin Rusya’nın işgal ettiği bölgelerde kullanılacağını iddia etti.

Sullivan, uzun menzilli füzelerin Ukrayna’nın savunma yeteneklerini güçlendireceğini belirtirken, bunun sadece bir yetenek artışı olduğunu ve sihirli bir çözüm olmadığını vurguladı. İsrail’in ise yeni bir askeri sevkiyatla ilgili görüntüler ortaya çıktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu