DÜNYA

Ukrayna Başbakanı, Türkiye’ye Ziyaret Düzenleyecek ve Ankara-Kiev Hattında Görüşme Trafiği Artacak

RUSYA UKRAYNA’YI TERK ETTİĞİNDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ

Ukrayna, Rusya ile müzakerelere kapıyı kapattı mı? Kritik soruya Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar yanıt verdi. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna topraklarını terk ettikleri saniye müzakereye hazırız. İşgal ettikleri toprakları terk etmeyi bırakın daha fazlasını ele geçirmeyi arzulayan düşmanla masada neyi konuşacağız. Savaşın zor olduğu ilk günlerde pes etmediysek bunca mücadele ve kan döktükten sonra bu aşamada niye pes edelim? ifadelerini kullandı.

EN İLERİ SİLAHLAR TÜRK YAPIMI

Rusya-Ukrayna savaşı 3’üncü yılını girerken gözler Haziran ayında İsviçre’nin ev sahipliğinde yapılacak Barış Zirvesi’nde. Detayları ise Büyükelçi Bodnar, bir grup Türk gazeteci ile paylaştı. Buna göre; zirveye 140 ülke davet edilecek. 10 maddelik bir plan masaya gelecek. O maddelerden ikincisi gıda güvenliğine ilişkin. Bu konuda liderliği Türkiye üstlenmiş durumda. İsviçre’de yapılacak zirvenin ardından gıda güvenliği konusunda Türkiye’nin üstleneceği bir zirvenin yapılması da gündemde. Batı’yı yardımlar konusunda eleştiren Bodnar, Ukrayna’nın savaş başladığında eline olan en ileri teknolojik silahlar Türk yapımıydı dedi. Destansılaşan Bayraktar sayesinde ilk darbeyi göğüsleyerek Rusları durdurduk diye ekledi.

UKRAYNA BAŞBAKANI TÜRKİYE’YE GELECEK

Bodnar, Türkiye-Ukrayna ilişkilerini de değerlendirdi. Temelinde Cumhurbaşkanları arasında samimi, güvene dayalı dostluk yatıyor dedi. 8 Mart’ta Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile başlayan görüşme trafiği sürecek. Mayıs ayında Ukrayna Parlamento Başkanı’nın Türkiye’yi ziyaret etmesi planlanıyor. 2024’ün ikinci yarısında da Ukrayna Başbakanı Denis Şmıhal Türkiye’de olacak. O ziyarette gündem iki ülke arasındaki ticaret, Ukrayna’nın yeniden inşası ve gelecek vaat eden diğer alanlar olacak. İkili iş forumu düzenlenmesi de hedefleniyor. Yakın zamanda Türkiye’den Ukrayna’ya gitmesi beklenen isim ise Ticaret Bakanı Ömer Bolat. Son yılda iki ülke arasındaki ticaret hacmi yüzde 12 arttı. Bolat’ın çalışma grubuyla Ukrayna’ya gitmesine Ukrayna’nın yeniden inşasına yönelik somut adımların değerlendirilmesi bekleniyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Sibergöz operasyonu: 500 milyon TL para hareketliliği belirlendi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu