DÜNYA

Rusya, Zelenskiyi arananlar listesine dahil etti!

Rusya Zelenskiy’i Arananlar Listesine Ekledi ve Poroşenko’yu da Dahil Etti

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın devam ettiği 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e karşı yeni bir hamle geldi. Rusya, Zelenskiy hakkında resmi bir adım atarak dava açtı. Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in arananlar listesine alındığı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı’nın veri tabanındaki arananlar listesine eklenen Zelenskiy’in doğum yeri, tarihi ve Ukrayna Devlet Başkanlığı görevine başladığı tarih detaylı bir şekilde kaydedildi. Bu kararın alınmasıyla birlikte Zelenskiy’in Rusya’da aranan bir kişi haline geldiği vurgulandı.

Aynı açıklamada, eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun da arananlar listesine eklendiği belirtildi. Suçlamalara ilişkin herhangi bir detay verilmeyen Poroşenko’nun 2014-2019 yılları arasında Ukrayna Devlet Başkanlığı görevini yürüttüğü ifade edildi.

Rusya’nın benzer bir adımı daha önce de Estonya Başbakanı Kaja Kallas için atmıştı. Kallas’ın da arananlar listesine eklenmesiyle sınırlar ötesi krizlerde belirginleşen siyasi gerilimler daha da artmıştı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Zelenskiy, Ukrayna’nın milli güvenliği için önemli gördüğü Patriot talebini yineleyerek savaşın ortasındaki sesi olmaya devam etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu