DÜNYA

İran Dışişleri Bakanı İsrail’e Mesaj Verdi: Sonraki Karşılığımız Sert Olacak!

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan İsrail’e Sert Yanıt Verdi!

İsrail’in İran’a misilleme hareketlerinin ardından konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, CNN International Muhabiri Erin Burnett’ın yayınında İsrail’e karşı sert açıklamalarda bulundu.

Emirabdullahiyan, “Sadece maksimum düzeyde gerçekleştirileceğini ve onların adına üzüntü verici olacağını söyleyebilirim. Detaylar ülkemin silahlı kuvvetleri tarafından planlandı. Birkaç aydır bazı İsrailli yetkililerin Gazze’de kazanmak için İsrail’in nükleer silah kullanması gerektiğini defalarca tekrarladığına tanık olduk.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Emirabdullahiyan, Amerika’nın İsrail’deki maceracı rejime daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “İsrail’e karşı daha güçlü bir tepki vermeliyiz ve bu durumu ciddiye almalıyız. İsrail’in çıkarlarına aykırı hareket etmesi halinde, bundan sonraki tepkimiz anında ve maksimum düzeyde olacaktır.” dedi.

İsrail’in son saldırıları değerlendiren Emirabdullahiyan, “İsrail rejiminin yeniden maceracılığa girişmesine izin vermeyeceğiz. Saldırımız sınırlı ve en düşük çerçevede gerçekleşti. Ancak, bu tür hareketlerin devam etmesi halinde en yüksek düzeyde karşılık vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Emirabdullahiyan, olası bir yeni saldırı durumunda İran’ın yanıtının Beyaz Saray’a iletildiğini ve İsrail rejiminin bu tür hataları tekrarlamaması gerektiğini vurgulayarak, “Orta Doğu’da gerginlik yaratmak istemiyoruz. İsrail’in sorumsuzca davranışlarını engellemek için gereken tüm önlemleri alacağız.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu