DÜNYA

Husiler ABD’ye ait bir İHA’yı vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Amerikan MQ9 Hava Aracını Başarılı Bir Şekilde Düşürdü!

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin hava savunma birimi, bir Amerikan MQ9 hava aracını düşmanca görevi sırasında Saada hava sahasında düşürmeyi başardı. Husiler tarafından açıklanan bu olay, Yemen’in kuzeyindeki Saada kentinde gerçekleşti.

Husiler, MQ9 Reaper insansız hava aracının düşürüldüğü anın görüntülerini paylaşarak saldırının detaylarını da kamuoyuyla paylaştı. İHA’nın karadan havaya füzeyle vurulduğunu belirten Husiler, ABD Hava Kuvvetleri tarafından da saldırının doğrulandığını açıkladı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, ABD ordusu daha önce de 2017, 2019 ve 2023 yıllarında benzer olaylar yaşamıştı. Bu son yaşanan perşembe günkü saldırı ile birlikte en az beş MQ9 insansız hava aracını isyancılara kaptırmış oldu.

MQ9 İHA’sının 30 milyon dolar değerinde olduğu ve 15 km yükseğe kadar çıkabildiği belirtilirken, bu hava araçları inişe geçmeden 24 saat havada kalabilecek kapasiteye sahip. Ayrıca, motorları neredeyse hiç yere inmeden Dünya’nın çevresini dolaşabilecek kadar güçlü.

Yaşanan bu olaylarla birlikte Kızıldeniz gerilimi artarken, Rus ajanslarının Husilerin hipersonik füze test ettiği yönündeki haberleri ise yeni bir gerilim perdesini açmış durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu