DÜNYA

“Gazze’de 10 bin kişi kayıp ya da enkaz altında” gibi insan tarafından doğal bir şekilde okunabilecek bir başlık kullanabilirsin.

SALDIRILARIN EN BÜYÜK MAĞDURU ÇOCUKLAR

Gazze Şeridi, aylardır İsrail’in saldırılarıyla mücadele ediyor. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, yüz binlercesinin ise yaralandığı Gazze’de bilanço büyüyor. İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda, Kadın, çocuk gözetmeksizin hedef alması büyük can kayıplarına neden oluyor. Saldırıların aralıksız devam ettiği Gazze’de, Yıkılan binaların enkazlarındakilere ulaşılamıyor.

Son dakika! Hamas’tan ateşkes açıklaması

UNICEF: REFAH’TA 600 BİN ÇOCUK HASTA, YARALI YA DA AÇ

Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, 10 bin Gazzelinin kayıp ya da enkaz altında olduğu belirtildi. İsrail askerlerinin baskın yaptığı hastanelerde bulunan 6 toplu mezardan 471 Filistinlinin cenazesine ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı. UNICEF’in yaptığı açıklamada ise, Yaklaşık 1,5 milyon sivilin sıkıştığı Refah’taki 600 bin çocuğun hasta, yaralı ya da aç olduğu belirtildi. Yetkililer, Refah’a kara saldırısının çok büyük bir felakete yol açacağı uyarısında bulundu.

İsrail’in açlığı bir silah olarak kullandığı Gazze’de 30 çocuk yetersiz beslenme sonucu hayatını kaybetti. Gazze’de sağlık bakımı verilemediği için 60 bin hamile kadının, ilaç eksikliği nedeniyle de kronik hastalığı bulunan 350 bin kişinin hayati tehlikesinin olduğu kaydedildi. Saldırılar sonucunda yüz binlerce Gazzeli yerinden edildi ve edilmeye devam ediyor. 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde 2 milyon kişi yerinden edildi.

Komando eğitimi nasıl veriliyor? Zorlu eğitim anları CNN TÜRK’te

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu