DÜNYA

Filistin’e destek için Trinity Üniversitesi’ndeki gösteriler devam ediyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Yönelik Saldırıları Dünya Genelinde Tepki Çekiyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar, dünya genelinde büyük ölçüde tepki topluyor. Bu tepkilerden biri de Dublin’in başkenti Trinity Üniversitesi’nde gerçekleşiyor. Öğrenciler, İsrail ile akademik bağları kesilmesi ve İsrail ile ilişkili şirketlerle ilişkilerin durdurulmasını talep ederek kampüste kamp kurarak eylemlerine devam ediyor.

Öğrencilerin Erişimi Engelleyerek Sergiye Müdahalesi

Kamp kuran öğrenciler, İrlanda’nın önemli turistik mekanlarından biri olan Book of Kells sergisine erişimi engelledi. Üniversite yönetimi, güvenlik endişesi nedeniyle serginin kapalı kalacağını açıkladı. Öğrenciler, talepleri kabul edilene kadar süresiz olarak kampüste kalacaklarını belirtti.

ABD’deki Princeton Üniversitesi’nde Gazze İçin Açlık Grevi

Öğrencilerin eylemleri devam ederken, Filistin destekçisi yüzlerce kişi Princeton Üniversitesi’nin önünde gösteri düzenledi. “Nehirden denize Filistin özgür olacak”, “Hepimiz Filistinliyiz”, “Terörist İsrail işgali durdur” sloganlarıyla protesto eden göstericiler, Filistin bayrakları ve İsrail karşıtı pankartlar taşıdı. Bu olaylar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde artan tepkilerin bir yansıması olarak görülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu