DÜNYA

Biden ve Netanyahu, telefon görüşmesi yaptı!

Biden ve Netanyahu Arasındaki Telefon Görüşmesinden Detaylar!

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında gerçekleşen telefon görüşmesi, uluslararası ilişkilerde önemli bir konuyu gündeme getirdi. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Biden ve Başbakan Netanyahu arasındaki görüşme çerçevesinde İsrail’in güvenliğine olan bağlılığın tekrar vurgulandığı belirtildi.

Biden, İran’ın füze ve insansız hava aracı saldırılarına karşı İsrail’in verdiği başarılı savunmanın önemini vurgulayarak, ülkenin güvenliğine yönelik sarsılmaz desteğini bir kez daha ifade etti. Görüşmede ayrıca Gazze Şeridi’nde ateşkesin sağlanması ve İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik devam eden müzakerelere de değinildi.

Biden ve Netanyahu, insani yardımların artırılması ve yeni geçiş noktalarının açılması konularında da görüş alışverişinde bulundu. Başkan Biden’ın, yardım kuruluşları ile tam bir koordinasyon içerisinde insani yardımların sürdürülmesi ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladığı paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca Biden’ın Refah konusunu da ele aldığı ve ABD’nin İsrail’in Refah kentine yönelik askeri harekatını desteklemeyeceğini, uygun ve inandırıcı bir insani planın olmadığını önemle belirttiği ifade edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu