DÜNYA

Avrupa Birliğinin Türkiyeye Yönelik İş Birliği Mesajı: Türkiye ile İş Birliği ABnin Stratejik Çıkarlarına Hizmet Ediyor

AB Konseyi Türkiye İle İlişkilerin Geleceğini Ele Aldı

AB’nin Güvenlik ve Dış Politikadan Sorumlu Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in geçen yılın sonunda hazırladığı rapor temelinde yapılan tartışmalar sonucunda alınan kararda, Avrupa Birliği’nin Doğu Akdeniz’de istikrarlı ve güvenli bir ortamda ve Türkiye ile işbirliğine dayalı stratejik çıkarı bulunduğu belirtildi.

Metnin sonunda Türkiye’nin sürece yapıcı katkısının Borrell’in raporunda yer alan alanlarda işbirliğinin ilerletilmesi açısından yararlı olacağı da vurgulandı.

Batıya Mesaj: Zelenski’nin Sitemi, Şmihal’in 3. Dünya Savaşı Uyarısı

Türkiye’ye somut bir şeyler sunulmalı! Brüksel merkezli yayın kuruluşu Euractiv, ismi açıklanmayan bir AB Diplomatının verdiği bilgileri okuyucularıyla paylaştı. Özellikle Almanya’nın Türkiye’ye olumlu mesaj verilmesi konusunda ısrarcı olduğu, İtalya ve İspanya’nın da Berlin’le aynı fikirde olduğu ve Türkiye’ye somut bir şeyler sunulması için baskı yaptığı belirtildi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve bu ülke ile istikrarlı ilişkiler geliştirmek istediklerini vurgulayarak, aşamalı, orantılı ve geri dönülebilir bir yaklaşımla çalışmak istediklerini belirtti. Ayrıca, Kıbrıs’taki durumun ve özellikle BM’nin çözüm sürecinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Hamas’tan Barış İçin Önemli Adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye İle Bir Araya Gelecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu