DÜNYA

Almanya’dan bir milletvekili Dresden saldırısında ağır yaralandı

Olay, Dresden’de Akşamüstü Gerçekleşti

Dresden kentinde 3 Mayıs’ta meydana gelen olay büyük yankı uyandırdı. Dresden polisinin verdiği bilgilere göre, kimliği belirsiz dört kişi, Schandauer Caddesi’nde SPD için seçim afişleri asan 41 yaşındaki bir kişiye saldırdı. Saldırganlar, adamı vurarak yaraladılar ve 41 yaşındaki bu şahıs acilen hastaneye kaldırıldı. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Alman medyası, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Matthias Ecke’nin saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulduğunu ve ameliyat olma ihtimalinin bulunduğunu duyurdu. Olay sonrası Almanya Başbakanı Scholz, yaptığı açıklamada, “Omuz silkmek asla bir seçenek değildir. AP Milletvekili Matthias Ecke ve diğer adaylara yönelik saldırılar demokrasimizi tehdit etmektedir. Bunlara karşı birlikte durmalıyız. Matthias Ecke’ye acil şifalar diliyorum” dedi.

Almanya İçişleri Bakanı Faeser ise saldırının Avrupa seçimlerine sadece birkaç hafta kala gerçekleştiğini belirterek, “Bu şiddet eylemi, demokrasiye ciddi bir tehdittir. Anti-demokratik şiddetin yeni bir boyutuyla karşı karşıyayız. Anayasal devlet buna sert tedbirlerle ve demokratik güçlere daha fazla koruyucu önlemlerle karşılık vermeli ve verecektir. Bu konuyu federal eyaletlerin içişleri bakanlarıyla çok hızlı bir şekilde görüşeceğim” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu