DÜNYA

ABD Üniversitelerinde Gazze Eylemleri Hakkında Bilgi Veren CNN TÜRK Washington Temsilcisi Paksoy’a Göre Neler Yaşanıyor?

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy’dan Çarpıcı Açıklamalar

Geçtiğimiz hafta New York’taki Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerin Filistin’i desteklemek ve İsrail’i protesto etmek amacıyla okul bahçesine kamp kurdular. Günlerce süren bu protestoların ardından Beyaz Saraydan gelen “Bu gösteriler antisemitisttir, Yahudi karşıtıdır. Bunlar vicdansızlıktır ve kabul edilemezdir” açıklaması dikkatleri üzerine çekti.

ABD Başkanı Joe Biden ise, bu protestoları kınayarak “Amerikan kampüslerinde öğrencilerin anayasal haklarını kullanırken, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yaptığı Yahudi düşmanlığına yönelik suçlamaları kabul edilemez buluyorum” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Amerikan üniversitelerini ele geçirdiği iddialarına karşılık Amerikalı öğrenciler ise Teksas, California, Minnesota, Georgia ve Michigan’da protesto gösterilerine başladılar.

Ayrıca, ABD’den Ukrayna’ya gönderilen uzun menzilli füzeler ve İsrail’in yeni bir katliama mı hazırlandığına dair yapılan spekülasyonlar, CNN TÜRK tarafından askeri sevkiyat görüntüleriyle birlikte gündeme taşındı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu