BEŞİKTAŞ

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasındaki derbilerde yüksek gerilim! Son 20 lig maçında 13 kırmızı kart çıkartıldı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş Arasında Süregelen Derbi Heyecanı

Futbolseverlerin heyecanla beklediği 34. hafta derbisi yarın gerçekleşecek! Fenerbahçe, Sivasspor’a deplasmanda kaybettiği puanların ardından ezeli rakibi Beşiktaş’ı Kadıköy’de konuk edecek.

Ulker Stadyumu’nda sahne alacak bu karşılaşma öncesi iki takım arasındaki ezeli rekabette kart sayıları dikkat çekici bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Son 20 lig maçında hakemler toplamda 13 kırmızı kart ve 124 sarı kart göstermiş. Fenerbahçe, bu müsabakalarda 61 sarı ve 4 kırmızı kartla cezalandırılırken; Beşiktaşlı futbolcular ise 63 sarı ve 9 kırmızı kartla cezalandırılmış.

Son dönemdeki karşılaşmalarda Fenerbahçe 6 galibiyet elde ederken, Beşiktaş ise 5 kez kazanan taraf olmuş. 9 müsabaka ise beraberlikle sonuçlanmış.

Nisan 2014’ten beri oynanan maçlarda iki ekip arasında toplamda 339 faul düdüğü çalınmış. En fazla faulün yaşandığı karşılaşma, 25 Şubat 2019’da Beşiktaş’ın ev sahipliğindeki 3-3’lük mücadele olmuş. Toplamda 41 faul kararı iki takım lehine çıkarken, 24 Eylül 2017’deki Kadıköy’de 5 kırmızı ve 9 sarı kartla birlikte 2 penaltı kararı verilmiş.

Son 20 maçta toplamda 13 penaltıya karar verilmiş. Fenerbahçe, 9 penaltının 7’sini gole çevirirken, 2 penaltıdan faydalanamamış. Beşiktaş ise 4 penaltının 3’ünde fileleri havalandırmış. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen derbinin sonucu ise merakla bekleniyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu