TÜRKİYE

Yerli Motoru ile Bayraktar TB3 SİHA, rekor irtifaya ulaştı!

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA’nın Test Sürecinde Başarıları

Baykar tarafından geliştirilen silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3, test sürecinde önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

Bayraktar TB3’ün ilk uçuşunu 27 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirdikten sonra orta ve yüksek irtifa performans testlerini başarıyla tamamlayan SİHA, bir test daha geçerek rekor kırdı.

Yerli Motorla Rekor İrtifa

TB3, Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen uçuşta 33.000 feet irtifaya çıkarak Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladı.

TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla havalanan milli SİHA, bu testte yerli motorla şimdiye kadar çıkılan en yüksek irtifaya ulaştı, Türk havacılık tarihine önemli bir imza attı.

Toplam Uçuş 327 Saate Ulaştı

Bayraktar TB3 SİHA, bugüne kadar gerçekleştirilen test uçuşlarında toplamda 327 saat 35 dakika havada kaldı. En uzun süreli uçuşunu 20 Aralık 2023’te gerçekleştiren SİHA, 32 saat havada kalarak gökyüzünde 5.700 km yol kat etti.

Milli SİHA, Milli Kamera İle Entegrasyon

26 Mart 2024 tarihinde ilk kez Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 ile uçan TB3, dünyadaki en yüksek performanslı Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi ile entegrasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.

TCG Anadolu’dan İlk Uçuş 2024’te

Katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olan TB3, dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde yapılacak testlerle Bayraktar TB3’ün kabiliyetleri artacak ve Türkiye’nin caydırıcı gücünde büyük rol oynayacak.

Baykar’ın ihracat liderliği, milli ve özgün projeleriyle Türk havacılığının altın çağını yaşatmaya devam ediyor. Son yıllarda dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olan Baykar, milli SİHA ve motorlarıyla dünya genelinde büyük başarılar elde etmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu