TÜRKİYE

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, DEM’e kapatma davası açacak mı?

MARŞ-BAYRAK GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

DEM Partili belediyelerde Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında ‘İstiklal Marşı’nın okutulmaması ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında ‘Türk bayrağının kaldırıldığı’ iddiaları büyük yankı uyandırdı. Bu görüntüler çerçevesinde adli ve idari soruşturmalar başlatılırken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti.

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DOSYALARINI TALEP ETTİ

CNN TÜRK’ün edindiği bilgilere göre, Diyarbakır’da yaşanan bayrak ve İstiklal Marşı tartışmalarına ilişkin başlatılan soruşturma belgeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talep edildi. Şu an rapor hazırlığı aşamasında olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılacak incelemelerin ardından DEM Parti ile ilgili yasal süreci belirleyecek.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde bulunan Siyasi Partiler Bürosu, partilerle ilgili yürütülen çalışmalara liderlik ediyor. Siyasi partilerin anayasaya ve yasalara uygunluğunu denetleyen bu büro, gerekli gördüğü durumlarda parti kapatma davalarını da açabiliyor. Soruşturma dosyaları da bu büro aracılığıyla incelenerek ilgili başsavcılık tarafından talep ediliyor.

Meclis’teki gerilim, parti sınırlarını aşarak geniş kitlelere yayılırken, DSP Lideri Aksakal’dan DEM Parti’ye ‘bayrak’ konusunda sert tepkiler geldi. Olayın boyutları henüz netleşmemiş olsa da siyasi atmosferdeki bu tür gelişmeler, ülke gündemine damga vurmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu