TÜRKİYE

Komando eğitimine dair yoğun ve zorlu anların detayları CNN TÜRK’te!

Türk Komandolarının Zorlu Eğitim Serüveni: Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda Neler Yaşandı?

Yurt içinde ve yurt dışında zorlu görevlerde yer alan Türk komandolarının sırlarla dolu dünyasını keşfetmeye hazır mısınız?

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda sıradışı bir deneyime tanıklık etti.

Bu eşsiz eğitim merkezinde kursiyerler gönüllülük esasıyla kabul ediliyor ve aldıkları eğitim tam 34 hafta sürüyor. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan günler, kilometrelerce koşu ve 40 kilo ağırlığındaki çantalar ile şekilleniyor.

Dikkat çeken detaylardan biri, eğitim alanında 4 cesur kadın komandonun da yer alması. Bir kadın komando, “Kafama koydum ve yaptım. Bir kadın her şeyi yapabilir” sözleriyle güçlü duruşunu ortaya koyuyor.

Kursiyerlerin tüm eğitim sürecini tamamladıktan sonra karşılarına çıkan manzara ise duygusal anların yaşanmasına neden oluyor. Odadan odaya geçen Hande Fırat, her komandonun eğitim sonunda bir anne ile çocuğun fotoğrafına baktığını ve bu fotoğrafı unutulmaz bir simge olarak nitelendirdi.

Türk komandolarının cesaret dolu hikayesi ve zorlu eğitim serüveni, CNN Türk’te izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Gerçek mermilerle yapılan eğitimler, bu kahramanların ne kadar özverili olduklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu cesur insanların vatanları için sergiledikleri fedakarlık, tüm Türkiye’nin takdirini kazanmayı başarıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu