TÜRKİYE

“Gökyüzüyle Buluşan Pilot, KAAN’ın Hikayesini Anlattı: ‘Uçağımıza Tamamen Güveniyorduk'”

Türkiye’nin Gökyüzündeki Gururu: KAAN ve Pilot Barbaros Demirbaş’ın Milli Muharip Uçağı İle Buluşması

Pilot Barbaros Demirbaş, KAAN’ın ilk uçuş anına tanıklık ettiğini ve yaşadıklarını paylaştı.

Demirbaş, “21 Şubat, ülkemiz ve savunma sanayimiz için gurur verici bir gündü. Üzerimizdeki sorumluluk büyüktü ve uçağımıza güvenimiz tamdı.” şeklinde konuştu.

Pilot Demirbaş, uçuş öncesi yapılan kontrolleri anlatarak, “Uçağımıza; yer testleri, simülatör testleri, laboratuvar testleri yapıldı. Güvenimiz çok yüksekti. Planımız normal, anormal ve acil durumlar için hazırlanmıştı. Mottomuz, ‘Kaldırdıysak uçuracağız, uçurduysak indireceğiz, indirdiysek durduracağız’ şeklindeydi.” dedi.

Demirbaş, tarihi uçuşun ardından yaşananları da paylaşarak, “Uçaktan indiğimde bir ordu koşarak geldi. Hem inmek hem de onları beklemek istedim. Karşılıklı alkışlarla kutladık bu anı. Herkesin emeği var, milletimizin malı bize emanet. En kısa zamanda Hava Kuvvetleri’nde görev yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAAN’ın Türk havacılığı için önemini Atatürk’ün sözleriyle anlatan Demirbaş, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sözü çok meşhur. Göklerimizi korumak zorundayız çünkü geleceğimiz bu.” diye konuştu.

Korhan Berzegi’nin arama çalışmaları hala devam ediyor, 316. günde çalılar tırmıklarla taranıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu