TÜRKİYE

Gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor… Kabine toplantısı masaya yatırıldı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplandı: İran-İsrail Gerilimi ve Diğer Gündem Maddeleri Ele Alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, uzun bir aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğanın başkanlığında yeniden toplandı ve gündem oldukça yoğundu.

Görüşmelerin en sıcak başlığı, İran-İsrail gerilimi oldu. Türkiye, Orta Doğudaki karmaşık gelişmeleri yakından takip ediyor ve bu çerçevede İran-İsrail ilişkilerindeki tansiyonu da dikkatle değerlendiriyor.

Kabine toplantısında, bölgede yükselen tansiyonun düşürülmesi için yürütülen diplomasi trafiği ele alındı. Aynı zamanda, bölgedeki durumun Türkiyeye yönelik güvenlik tehditleri üzerinde de duruldu.

Toplantıda Gazzede acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılması için atılacak adımların görüşüldüğü belirtildi.

Terör operasyonları da gündemin önemli konularından biriydi. Suriye ve Irakın kuzeyindeki terör hedeflerinin yok edilmesi için devam eden operasyonlar ve bu yöndeki stratejiler masaya yatırıldı.

Erdoğan’ın bu ay içinde Irak’ın başkenti Bağdat’a yapacağı resmi ziyaretin hazırlıkları da görüşülen konular arasındaydı.

Beştepede ekonomi gündemi de öne çıkan başlıklardan biriydi. Orta Vadeli Program ve 12nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum değerlendirilerek, enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik alınabilecek ilave tedbirler konuşuldu.

Öğretmen atamaları da Kabine toplantısının önemli gündem maddelerinden birini oluşturdu. Binlerce öğretmen adayının atama beklentisi ve yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine dair çalışmalara ilişkin gelişmeler ele alındı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu