TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Kamu Tasarruflarının Önemini Vurguluyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Romanya’da Gaz Boru Hattı Projesi İçin Törene Katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Romanya’nın Karadeniz kıyısında gerçekleştirilen Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde boru indirme törenine katıldı. Törene; Romanya Başbakan Yardımcısı Marian Neacşu, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, SNTGN Transgaz Genel Müdürü Ion Sterian ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lütfi Elvan da katıldı.

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, kamu tasarrufunu önemsediklerini vurgulayarak, Türkiye’nin deprem yüküyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Geçen yıl 900 milyar liradan fazla depreme harcama yapıldığını ifade eden Yılmaz, bu yıl için sadece deprem bölgesi için 1 trilyon 28 milyarlık bir harcama öngörüldüğünü dile getirdi.

Kamu tasarruflarının önemli olduğunu belirten Yılmaz, ülkemizin en önemli önceliğinin enflasyonu düşürmek olduğunu vurguladı. Gereksiz harcamaların azaltılması ve mevcut harcamaların verimliliğinin arttırılması gerektiğini söyleyen Yılmaz, bu hedefe ulaşabilmek için maliye politikası, para politikası ve yapısal reformların koordineli bir şekilde ele alındığını kaydetti.

Yılmaz, enflasyonun düşürülmesinin toplumun refahının artırılması için önemli olduğunu ifade ederek, bu hedefe ulaşmak amacıyla tüm kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu