TÜRKİYE

Bayraktar TB3, 32. testini başarıyla tamamlarken herhangi bir sorun yaşamadı!

Bayraktar TB3, ‘Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Uçuş Testi’ Aşamalarında Da Başarılı!

Bayraktar TB3, 32. uçuş testini de başarıyla tamamlayarak dikkatleri üzerine çekti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, heyecan verici anları sosyal medya hesabından paylaştı. Türk Havacılığının Altın Çağı’na atılan bu önemli adımla birlikte Bayraktar TB3’ün yükselişi devam ediyor. #BayraktarTB3 #MilliTeknolojiHamlesi

Bayraktar TB3 ve Kızılelma Vatandaşlarla Buluştu!

Kanatları katlanabilir yapıda tasarlanan Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma, TCG Anadolu’nun uçuş güvertesinde İstanbul ve İzmir’de sergilendi. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde, yüz binlerce vatandaş Bayraktar TB3 ve Kızılelma’yı ziyaret etti. Bayraktar TB3 artık adım adım ilerliyor! Toplam uçuş süresi 295 saate ulaştı. TCG Anadolu’daki ilk uçuşunun ise 2024’te gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bayraktar TB3’ten Beklentiler Yüksek!

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısı sayesinde TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilecek. Selçuk Bayraktar, 2024 yılında TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını öngördüklerini belirtti. Bu özellikleriyle Bayraktar TB3, diğer insansız hava araçları için önemli bir çığır açacak. Görüş hattı ötesi iletişim kabiliyetine sahip olan milli SİHA, uzun mesafelerden kontrol edilebilecek. Keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini yürüterek Türkiye’nin caydırıcı gücüne güç katacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu