TÜRKİYE

Antalya’daki teleferik kazasında yürekleri dağlayan bilgi gün yüzüne çıktı!

Sarısu-Tünektepe Teleferik Kaza Haberi

12 Nisan Teleferik Kazası Olayı

12 Nisan tarihinde Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan Sarısu-Tünektepe teleferik kaza haberini duydunuz mu? Bu trajik olayda, bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu seyir halindeki bir kabine çarpıp parçalanmasıyla Avukat Memiş Gümüş hayatını kaybetti. 17 kişi de yaralanırken, teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi için yaklaşık 1 gün süren kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

7 Saat Sonra Kurtarılışı

Cezmi Türkyılmaz ve ailesi, Antalya’ya üniversitede okuyan kızlarını ziyaret etmek için gitmişlerdi. Ancak, teleferik kazası sonrasında mahsur kalan 174 kişi arasında yer aldılar. Yaklaşık 7 saat sonra helikopterle kurtarılan Türkyılmaz, yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: “Kabinin üzerine kıvılcım sıçradı ve derhal yetkilileri arayarak teleferiği durdurmalarını söyledim. Bunun üzerine çelik halat kıvılcım çıkartıyor, teleferiği hemen durdurun dedim.”

Olay Anı

Makine Teknisyeni Cezmi Türkyılmaz, yaşanılan kritik anları şu sözlerle ifade etti: “Kafamı kaldırdığımda direğin üzerinde makaraların kilitlendiğini ve dönmediğini gördüm. Direğin üzerindeki makaralar çelik halata kıvılcım çıkartıyordu. Telefonla uyarıda bulunmama rağmen teleferik durdurulmadı. Etrafı toz bulutu kapladı, durdurulsaydı bu olay yaşanmazdı.”

Son Dakika: Kontrol Odasında Neler Yaşandı?

Teleferik kazası sırasında kontrol odasında yaşanan kritik 25 saniyede neler oldu? İşte detaylar…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu