TÜRKİYE

Almanya Cumhurbaşkanı Ankara’ya Son Dakika Ziyareti Gerçekleştiriyor!

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Ankara Ziyareti ve Görüşme Detayları

Üç günlük Türkiye ziyaretinin son durağı olarak Ankara’ya gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne adım attı. Saat 13.30’da görkemli bir törenle karşılanan Steinmeier’in masasında neler olabilir dersiniz?

Almanya Cumhurbaşkanı’nın bu ziyaretinde, Türkiye ve Almanya arasındaki kültürel bağların önemine vurgu yapması bekleniyor. Steinmeier, beraberindeki heyete Almanya’ya 1960’larda işçi olarak göçen Berlinli döner ustası Arif Keleş’i de dahil etmiş durumda. Bu heyette ayrıca Maliye Bakanı Christian Lindner ve Alman Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz da bulunuyor.

Almanya’da ise Steinmeier’e, demokrasi ve insan hakları konularında Erdoğan’a karşı daha güçlü bir duruş sergilemesi yönünde çağrılar yapılıyor. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde ise, Türkiye ve Almanya’nın ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel meseleleri ele almak ön planda.

Görüşmelerde, İsrail ve Hamas arasındaki çatışma, Ukrayna-Rusya savaşı, Türkiye-AB ilişkileri gibi önemli konular masaya yatırılacak. Bu görüşme, iki liderin en son kasım ayında Berlin’de gerçekleştirdiği buluşmadan sonra geliyor ve Türkiye ile Almanya arasındaki işbirliğinin geleceği açısından büyük önem taşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu