TÜRKİYE

AK Parti Grup Başkanvekili Cevdet Yılmaz, Romanya Cumhurbaşkanı ile buluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Romanya’da Temaslarda Bulundu

İş Birliği Mesajı Verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Romanya’nın başkenti Bükreş’te Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile görüştü. Görüşmede, ülkelerimiz arasındaki siyasi, askeri, ticari, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, mevcut iş birlikleri ve yeni iş birliği fırsatları, bölgesel ve küresel gelişmeler, Karadeniz’in güvenliği, Savunma Sanayii ve Türkiye-AB ilişkileri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Iohannis ile görüşmemizde, Türkiye ile Romanya arasındaki iş birliğinin 2 ülkenin ortak çıkarları temelinde bütüncül bir stratejiyle daha da ileriye taşınacağını değerlendirdik. Romanya’daki temaslarımızı tamamlamış olmanın verdiği memnuniyeti yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, “Misafirperverlikleri için Sayın Iohannis’e ve tüm Romanya makamlarına teşekkür ediyor, muhabbetlerimi iletiyorum” şeklinde konuşarak, Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz’ın vekalet edeceğini de belirtti. Bu çerçevede, Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin daha da güçlenerek ilerleyeceği vurgulandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu