MANŞETLER

Yılmaz’dan Kamu Harcamalarında Tasarrufa İlişkin Açıklama

Cevdet Yılmaz: Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Calaraşi Bölgesi’ndeki Dragalina’da Karadeniz-Podișor Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Töreni’nin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının kamudaki tasarrufa yönelik çalışmalarını konsolide ederek yakın bir gelecekte hayata geçireceklerini belirtti.

Birincil önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu vurgulayan Yılmaz, gereksiz harcamaları azaltmak ve mevcut harcamalardan verimlilik artırmak için odaklanarak çalıştıklarını ifade etti. Kamu tasarruflarının maliye politikası için çok önemli olduğunu belirten Yılmaz, yapısal reformlarla beraber enflasyonun düşürülmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Yılmaz, devletin millete hizmet etmek için var olduğunu vurgulayarak, gereksiz harcamaları azaltarak bütçe dengesini sağlamlaştırmayı ve enflasyonu düşürmeyi amaçladıklarını belirtti. Yapılan çalışmaların kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Yılmaz, enflasyonu düşürerek sosyal refahı artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yılmaz, koordineli bir şekilde çalışarak tüm kurumların katkısıyla tasarruf çalışmalarını sürdürdüklerini ve detayları kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu