MANŞETLER

Sanders, Netanyahu’ya Gazze’de etnik temizlik suçlamasında bulunuyor.

ABD Senatörü Bernie Sanders, Netanyahu’ya Sert Sözlerle Yüklendi

ABD’li Senatör Bernie Sanders, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de etnik temizlik yaptığını açıkça belirtti. CNN’in “State of the Union” programına konuk olan bağımsız Vermont Senatörü Sanders, ABD Senatosu’ndaki önemli Yahudi isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Sanders, ABD’deki üniversitelerde süren Filistin’e destek gösterilerinde Yahudi karşıtı söylemlerin sorulması üzerine, sadece Yahudi karşıtlığı değil tüm nefret suçlarına ve İslam karşıtlığına karşı çıkılması gerektiğini vurguladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Gazze’de açtığı insani facianın altını çizen Sanders, İsrail’in Gazze’de sistematik bir şekilde sağlık sistemi aracılığıyla tüm bölgeyi yok etmeye çalıştığını belirtti. Amerikan halkının çoğunun Netanyahu’nun savaş politikalarından iğrenerek ABD’nin buna destek olmasına karşı çıktığını ifade etti.

Sanders’a göre, Netanyahu’nun Gazze halkının %80’ini yerinden ettiği gerçeği inkar edilemez bir insanlık dramını ortaya çıkarıyor ve modern savaş tarihinde görülmemiş bir oranla Gazze halkının ölümüne neden oluyor. Bu durum karşısında Netanyahu’nun hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Netanyahu’nun İsrail’in Gazze’deki eylemlerini Yahudi karşıtı gösteriler olarak nitelendirerek ABD’yi karşı karşıya getirme çabalarına da cevap veren Sanders, Netanyahu’nun aşırı politikalarını eleştirmeye devam ederek, hükümetinin Gazze’de yarattığı yıkımın sorumluluğunu hatırlatmaktan kaçınmadı. Antisemitizm suçlamalarıyla gerçeklerin üzerinin örtülmeye çalışıldığını savundu.

Sanders, Netanyahu’nun savaş politikalarının masum sivilleri hedef aldığını ve evlerini yerle bir ederek milyonlarca insanı evsiz bıraktığını belirterek, Netanyahu yönetiminin Gazze’deki acımasızlığını kınadı ve bu tür eylemlerin sadece antisemitizmle etiketlenmesinin doğru olmayacağını vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu