MANŞETLER

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya’nın davranışını kınadı: “Bu kabul edilemez.”

NATO Genel Sekreteri, Rusya’nın İttifak İçindeki Gizli Faaliyetlerine Dikkat Çekiyor!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın ittifak içindeki gizli faaliyetlerine ilişkin uyanık olunması gerektiğini belirterek, geçen hafta Almanya’da casusluk ve sabotaj suçlamasıyla, bugün de İngiltere’de Rusya adına casusluk yapmaktan 2 kişinin göz altına alındığını söyledi.

Almanya’nın Ukrayna’ya üçüncü Patriot hava savunma sistemi sağlayacağını anımsatan Stoltenberg, bunun diğer ittifak üyeleri için bir örnek olduğunu belirtti. Almanya Başbakanı Scholz da sınırların güç kullanılarak değiştirilmeyeceğini, bu nedenle herkesin Ukrayna’yı gerektiği sürece destekleyeceği sinyalini vermesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Scholz, Avrupa’daki müttefiklerine Ukrayna’nın hava savunmasını desteklemek için başka neler yapabilecekleri konusunda stoklarına bakma çağrısında bulundu. Stoltenberg ile Washington’da düzenlenecek NATO Zirvesi konusunda fikir alışverişinde bulunacaklarını belirten Scholz, zirvenin başarılı olacağını ve NATO’nun birlikteliğinin bu dönemde tekrar vurgulanacağını kaydetti. *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu