MANŞETLER

Koç Holding’in Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi: İşte Detaylar!

Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Koç Holding, 18 Nisan 2024 Perşembe günü Nakkaştepe’deki Holding merkezinde 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, CEO Levent Çakıroğlu, üst yönetim ve hissedarlar katıldı.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, “Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, ülkemizin geleceğine güveniyoruz” diyerek Koç Topluluğu’nun ülke ekonomisine katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca, son 5 yılda 11.2 milyar dolarlık kombine yatırıma ulaştıklarını ve Fortune Global 500 listesinde ülkemizi temsil eden tek şirket olduklarını belirtti.

Ömer M. Koç ise Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamalarının ardından, Koç Holding’in kurumsal vizyonları doğrultusunda Arçelik, Whirlpool, Tofaş-Stellantis gibi önemli anlaşmalara imza attıklarını ve yenilenebilir enerji alanında da yatırımlarını sürdürdüklerini açıkladı.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ise kurumun sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda, değişimi kucaklayan bir kurumsal kültürle 2. yüzyıla ilerlediklerini ve Koç markasının itibarını artırarak değer yarattıklarını ifade etti.

Toplantı sonucunda belirlenen Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Rahmi M. Koç – Şeref Başkanı, Ömer M. Koç – Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç – Başkan Vekili, Semahat S. Arsel, Caroline N. Koç, İpek Kıraç, Levent Çakıroğlu ve CEO, Jacques A. Nasser, Cem M. Kozlu, Peter Martyr, Michel Ray de Carvalho – Bağımsız Üyeler, ve Ömer Önhon – Bağımsız Üye.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu